Tarinoita

Tällä sivustolla on eri perheiden omia kokemuksia ja tarinoita siitä, kun perheeseen syntyy kehitysvammainen lapsi. Vammaisen lapsen syntymä kirvoittaa monenlaisia tunteita. Iloon voi sekoittua myös surua. "Miksi juuri minulle?" Sivuston tarinat avaavat kurkistusluukkuja eri perheiden tunteisiin kehitysvammaisuuden äärellä.

 

Kotisivuilta ja blogeista pääsee kurkistamaan kuinka elämä on jatkunut alkushokin jälkeen. Jokaisella perheellä on oma, kaunis tarinansa. Jokainen lapsi oma yksilönsä. Mitään valmista kaavaa tai muottia ei ole kuinka elämä muotoutuu kehitysvammaisen lapsen myötä. Yhteistä kaikille on kuitenkin Downin syndrooma.

 

Tämä sivu on tarkoitettu yhdeksi vertaistuen muodoksi. Erilaisten tarinoiden joukosta toivottavasti erottuu ne, jotka koskettavat itseään ja herättävät ajatuksia. Vaikkakin joukossa on myös hallituksen jäsenten kirjoituksia ja ajatuksia, ne eivät välttämättä edusta yhdistyksen linjausta.

 

 

Tarinoita

Nina ja Nella

Raskausaika oli yhtä tunteiden myllerrystä. Monta kertaa olimme tilanteessa, jossa mietimme onko pienellä tytöllä kaikki hyvin. Tässä meidän tarina.

Petra ja Ella

RAKAS ELLA, 19.9.2006 kävelen paikallisessa marketissa ison vatsani kanssa. Näen kassalla ihanan pienen pellavapäisen downpojan. Mietin häilyvän hetken häntä ja hänen söpöä olemustaan, sinä masuasukkini muistutat itsestäsi potkaisemalla. Ajattelen, että kunpa sinulla olis kaikki kunnossa...

Raisa ja Samuel

Isä, äiti sekä 8-vuotias Samuel ja 7-vuotias pikkuveli, siinä meidän perhe lyhykäisyydessään. Kotisivut: www.jalot.fi sekä blogin osoite: http://pikkune213.blogit.fi

Tiitus ja Susanna

Tiitus syntyi liputuspäivänä 04.06.07. Hän asuu perheensä kanssa Pirkanmaalla, Ikaalisissa. Perheeseen kuuluu Asko-isä, Susanna-äiti, isosisko Oona ja isoveli Aamos.

Pirita ja Eemi

Pirita oli erityisen Eemin syntymähetkellä heinäkuussa 2008 29-vuotias. Perheeseen kuuluu myös lokakuussa 2005 syntynyt Jimi-poika, sekä insinööri-isä vuosimallia 1983.

 

LINKKILISTA

Näin meillä elellään! Erilaisten perheiden kotisivuja ja blogeja, jotka raottavat verhoa erityisperheen elämään. Yhteistä kaikille on lapsi, jolla on Downin syndrooma.

 

LahjanaDown

Talo meren rannalla

Tiitus-pojan kotisivut ja blogi

Jalon perheen kotisivu 

Kujalan perheen kotisivut

Vinkeän väki -blogi

Erityinen äitimyytti

47 palasta

Herra Downin perintöä

 

Tarinoita muilta mailta

Kids with a little extra