Downiaiset - Suomen Downin Syndrooma ry

 

Yhdistys on saanut alkunsa keväällä 2009 Downiaisten Yahoon keskustelupastalla. Joukko äitejä koki vertaistuen ja ensitiedon Downin syndrooman äärellä riittämättömäksi. Tuumasta lähdettiin jalostamaan toimintaa ja yhdistys rekisteröitiin vihdoin syksyllä 2010. Yhdistyksemme nimeksi rekisteröitiin Downiaiset - Suomen Downin Syndrooma ry. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin ja on voittoa tavoittelematon.

 

Downiaisten tehtävänä on toimia yhdistävänä tekijänä sellaisten perheiden elämässä, joita Downin syndrooma koskettaa. Ensivertaistieto, ystävä- ja vertaistoiminta ovat aloittelevan yhdistyksen ensimmäisiä tehtäviä. Tavoitteena on myös hälventää syndroomaan liittyviä ennakkoluuloja. Tahdomme myös edistää ihmisten, joilla on Downin syndrooma sekä heidän perheidensä tasa-arvoista kohtelua.

 

Yhdistyksen aktiiveina ja hallituksessa toimii tällä hetkellä kouluikäisten ja pienten lasten vanhempia, jotka ovat kokeneet nimenomaan ensitiedon ja vertaistuen kehittämisen arvoisiksi asioiksi. Jatkossa yhdistys toivoo mukaan kaikenikäisiä perheenjäseniä sekä ihmisiä, joilla itsellään on Downin syndrooma.