Tietoa Suomen Downin Syndrooma ry:stä

Ajatus yhdistyksestä sai alkunsa keväällä 2009 keskustelupalstalla. Joukko vanhempia koki, että Downin oireyhtymästä on hankala löytää tietoa. Tuumasta lähdettiin jalostamaan toimintaa ja yhdistys Downiaiset - Suomen Downin Syndrooma ry. perustettiin syksyllä 2010.

Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsenistön yhdyssiteenä ja tarjota jäsenille monipuolista toimintaa ja vertaistukea. Yhdistyksen tarkoituksena on välittää tietoa Downin oireyhtymästä sekä palveluihin ja kuntoutukseen liittyvistä asioista.

Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin ja on voittoa tavoittelematon.

Tarkoituksen toteuttamiseksi yhdistys:

• tukee perheiden järjestäytymistä ja keskinäistä yhteydenpitoa mm. tarjoamalla ensitietoa, ystävä- ja vertaistoimintaa
  • toimii yhteistyössä synnytyssairaaloiden kanssa
  • vaikuttaa asenteisiin ja poistaa ennakkoluuloja.

Toivomme mukaan kaikenikäisiä perheenjäseniä sekä ihmisiä, joilla on Downin oireyhtymä.

Tervetuloa muokkamaan toimintaa mieluisaksi!