Vuosi 2023

21.3.2023

Kansainvälinen Downin syndrooma 

päivä 

WDSD2023: Kaunis ja peloton

Yli 20 perhettä ympäri Suomen. Yhdessä heidän lastensa ja nuorten kanssa. Lapsia yhdistää yksi asia erityisellä tavalla. Yksi extra kromosomi. Tanssia. Iloa. Touhua. Naurua. Musisointia. 

Kansainvälisenä Downin syndrooma-päivänä tänä vuonna 21. maaliskuuta kaikki ovat kauniita ja pelottomia. 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

WDSD2023: Meidän lapsi

Tämän vuoden videon teema ja tausta-ajatus syntyi vanhempien keskusteluista. Keskusteluissa jaetaan usein hyvin arkoja, pelottaviakin ajatuksia ja tunteita. Samalla sydämemme pakahtuu onnesta sellaisista lastemme elämän ja oppimisen asioista, joita usein pidetään itsestäänselvyyksinä. Näitä haluamme tällä videolla tuoda näkyviin.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

213 PÄIVÄN TAPAHTUMAT 


HELSINKI 

Päivä ja aika: ti 21.3.2023 klo 16-20 
Paikka: Jaatisen Maja, Helsinki, Vellikellonpolku 1, 00410 Helsinki.

Downiaiset ry ja Vammaisperheyhdistys Jaatinen järjestävät ikärajattoman vertaistapaamisen kansainvälisenä Downin syndrooma päivänä Helsingissä Jaatisen Majalla. 

Tapaamiseen ovat tervetulleita perheet, joiden lapsella tai nuorella on Downin oireyhtymä. Toivomme tapaamiseen perheitä ympäri Suomea. 

Klo18 paikalla ovat myös Metropolia AMK:n opiskelijat Maria Tanninen ja Fanni Jokitalo esittelemässä tekemäänsä vanhemmille tarkoitettua opasta aiheesta Downin oireyhtymään liittyvät näköhaasteet.

Jaatisen Majan pihaan voi pysäköidä ilmaiseksi. Lähelle tuo HSL:n bussi nro 37, Malminkartanon juna-asemalta on muutaman sadan metrin kävelymatka.

Lisätietoa tapahtumasta: downiaiset.ry@gmail.com tai akseli@jaatinen.info


JYVÄSKYLÄ

Päivä ja aika: Ti 21.3. klo 13-15 

Paikka: Jyväskylän kaupunginteatteri, lämpiö, Vapaudenkatu 36. 

Kaiken kansan tanssiaiset

Toivotamme kaikki tervetulleiksi juhlistamaan Jyväskylää tanssien tahdissa Teatteritalon lämpiön upeaan tilaan. Tapahtumapäivänä vietetään Jyväskylän syntymäpäiväaaton lisäksi kansainvälistä Downin syndrooma -päivää. Esiintyjinä ihastuttavat tangokuninkaalliset: tangokuningatar Heidi Pakarinen ja tangoprinssi Jarno Itkonen. Kaiken kansan tanssit juontaa Jouni Huhtaniemi. Tanssiaisiin osallistujille on kahvi/mehutarjoilu. 

Vapaa pääsy!

Järj. Jyväskylän kaupunki, kulttuuripalvelut ja kaupunginteatteri

Ohjelman nettisivut:  www.jyvaskyla.fi/paivat


RAUMA 

Päivä ja aika: ke 22.3.2023 klo 17.30-19.30.

Paikka: Rauman talviharjoitteluhalli (Teollisuuskatu 19)

Tervetuloa viettämään koko perheen yhteistä Downin syndrooma-päivää Rauman talviharjoitteluhalliin (Teollisuuskatu 19) Iirolandian juhlapaketti on varattu ainoastaan perheen pienimmille (päivänsankarit ja heidän sisarukset), osallistujat ovat kuitenkin vanhempien vastuulla. 

Halukkaat voivat juhlistaa päivää teeman mukaisesti värikkäissä eriparisukissa! 

Tervetuloa! Tapahtumaa tukemassa: Downiaiset – Suomen Downin Syndrooma ry