Toiminta ja tapahtumat 

Lähde rohkeasti mukaan järjestämään omalle alueesi tapahtumia, ota yhteyttä hallitukseen!

Vertaistapaamiset

Downin oireyhtymä ja siihen mahdollisesti liittyvät liitännäissairaudet voivat tuoda elämään omia erityisiä haasteita, mutta myös paljon onnistumista ja iloa, joita haluaa jakaa vertaisten kanssa. Keskustelu samankaltaisia asioita läpikäyneen ja samanlaisia haasteita kokeneen kanssa auttaa. 

Vertaistapaamiset ovat omiin kokemuksiin perustuvaa vertaistukea, ei ammatillista toimintaa. Tapaamisissa saatu ja annettu vertaistuki voi olla tiedon jakamista, tunteiden ja ajatusten läpikäymistä tai samankaltaisten kokemusten vaihtoa. Vertaistapaamisia järjestetään ympäri Suomea.

Alla on video, jossa perhe kertoo kokemuksiaan vertaistapaamisista.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yhdistys järjestää vertaistapaamisia ja toimintaa perheille, joita Downin oireyhtymä koskettaa. 

Vanhemmat järjestävät keskenään vertaistapaamisia esimerkiksi tiettyinä ikävuosina syntyneiden lasten perheille.

HUOM! Kaikkia vanhempien järjestämiä tapaamisia ei ole ilmoitettu yhdistyksen kotisivuille. Tietoja näistä tapaamisista saat kysymällä esimerkiksi Facebookissa Downiaisten suljetulta keskustelupalstalta. 

Erilaiset paikallisjärjestöt ja -yhdistykset järjestävät ympäri Suomen vertaistapaamisia erityislapsille ja heidän perheilleen. 

Leijonaluuri - kuuntelevaa vertaistukea. Leijonaluuri tarjoaa vertaistukea puhelimitse erityislasten vanhemmille yli lasten diagnoosirajojen. Leijonaluuri voi tarjota tukea vanhemmille, joilla ei lapsen sairauden tai vamman vuoksi ole mahdollista osallistua vertaistoimintaan tai lähialueella ei ole vertaistukea tarjolla. Soita tai jätä soittopyyntö!