Tuoreille vanhemmille

 

Onneksi olkoon uudesta tulokkaasta! Perheeseesi on syntynyt pieni ja kaunis Prinsessa tai Prinssi, joka saattaa tällä hetkellä myllertää tunteitasi. Tunteet voivat olla hyvinkin erilaisia, vaihdella hetkestä toiseen. Jokainen reagoi omalla tavallaan tilanteeseen. Toinen on näennäisen tyyni ja rauhallinen. Toinen itkee ja kysyy: ”Miksi juuri meille?”

Hienoa, että olet löytänyt sivustomme. Haluamme tarjota perheille vertaistukea jo heti ensi metreiltä. Halki koko elämän taipaleen. Et siis ole yksin. Moni on ollut samassa tilanteessa ja ymmärtää miltä se saattaa tuntua. Yhdistyksemme yksi tavoite on saattaa perheet, joissa on lapsi, jolla on Downin syndrooma, yhteen jakamaan elämän ilot ja surut. Monesti saman läpi käynyt ymmärtää jo puolesta sanasta mitä toinen tarkoittaa.

Pysähdy. Istu alas ja hengitä. Katso pienokaistasi. Kuinka kaunis hän onkaan! Pienet kädet puristuneena tiukasti nyrkkiin. Miten avuton hän vielä onkaan. Tuhistestaan luottavaisena, nauttiessaan äidin ja isin hellästä kosketuksesta. Tartu käteeni ja lähde mukaan jännittävälle matkalle. Olet etuoikeutettu. Olet päässyt mukaan salaiseen maailmaan, johon kaikilla ei ole pääsyä.


Mikäli kaipaat kontaktia toisiin perheisiin, ota tuolloin rohkeasti yhteyttä sähköpostilla jäsensihteeriin tai hallituksen jäseniin. Voimme auttaa perhettänne verkostoitumaan.

Jos haluat tietoa Downin syndroomasta, voit ladata Kvtl:n sivuilta oppaan: "Downin oireyhtymä, elämä on enemmän kuin vikalista"