Tuoreille vanhemmille

Tartu käteeni ja lähde mukaan jännittävälle matkalle. Olet etuoikeutettu. Olet päässyt mukaan salaiseen maailmaan, johon kaikilla ei ole pääsyä.

Perheeseesi on syntynyt pieni ja kaunis Prinsessa tai Prinssi, joka saattaa tällä hetkellä myllertää tunteitasi. Tunteet voivat olla hyvinkin erilaisia, vaihdella hetkestä toiseen. Ne voivat olla hämmästyttäviä, voimakkaita ja jopa pelottavia. Voi olla surua, iloa, onnellisuutta, häpeää, pelkoa tulevasta. Jokainen reagoi omalla tavallaan. Kaikki tunteet ovat sallittuja.

Yksi on tyyni ja rauhallinen. Toinen itkee ja kysyy: ”Miksi juuri meille?" Kolmas pohtii, kuinka esittää asian muille ihmisille, läheisille ja työkavereille. Yksi kaipaa heti lisää faktatietoa. Toinen vielä sulattelee tietoa, ja tarkempien kysymysten aika tulee vasta myöhemmin. Ajatukset voivat karata myös kauas tulevaisuuteen. 

Pysähdy. Istu alas. Katso pienokaistasi. Kuinka kaunis hän onkaan! Pienet kädet puristuneena tiukasti nyrkkiin. Miten avuton hän vielä onkaan. Tuhistestaan luottavaisena, nauttiessaan äidin ja isin hellästä kosketuksesta. 

Tuore vanhempi, et ole yksin. Yhdistyksemme haluaa tarjota perheille vertaistukea jo heti ensi metreiltä. Halki koko elämän taipaleen. Moni on ollut samassa tilanteessa ja ymmärtää miltä se saattaa tuntua. Vertaistuessa on valtavasti voimaa.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan erilaisiin tapahtumiin ja Facebook ryhmiimme. Lue lisää FB-ryhmistä Downiaiset somessa kohdasta.