Etävertaistukiryhmä jumittavien lasten vanhemmille

17.11.2021

Monet Down-lapset jumittavat: toiminta ei etene, he kieltäytyvät, heittäytyvät maahan tai eivät yksinkertaisesti kykene tekemään jotain, vaikka osaisivatkin. Jumitilanteessa ei järkevä keskustelu auta, koska lapsi on itsekin jumissa tilanteen kanssa. Me vanhemmat yritämme hyvällä ja pahalla, suostuttelulla ja pakottamalla, mutta jumit eivät tunnu loppuvan.

Vanhemmille, jotka haluavat keskustella toisten jumilasten vanhempien kanssa, on tarjolla muutaman hengen ohjattu vertaistukiryhmä etänä Teamsin välityksellä. Osallistuminen on mahdollista laitteella, jossa on nettiyhteys, ääni ja kamera (esim. älypuhelin riittää). Ryhmässä jaetaan kokemuksia ja vinkkejä, keskustellaan arjen vaikeuksista ja tunteista. Ryhmän jäsenet sitoutuvat vaitioloon koskien ryhmän keskusteluja. 

Ryhmä kokoontuu ennalta sovitusti viitenä torstai-iltana klo 20:30-21:30: 25.11., 2.12., 9.12., 16.12.2021 ja 6.1.2022. Ryhmän vetäjänä toimii psykologi Leena Tirkkonen. Jos ryhmään ilmoittautuu useampi kuin siihen mahtuu, osallistujat valitaan lasten iän ja ominaisuuksien perusteella siten, että ryhmäläisillä olisi mahdollisimman paljon yhteistä. Mahdollisesti myöhemmin on tarjolla toinen ryhmä samalla tai eri teemalla.

Ryhmä on tarkoitettu Downiaiset ry:n jäsenille

Ilmoittautuminen la 20.11.2021 mennessä Downiaiset ry:n sähköpostiin downiaiset.ry@gmail.com otsikolla "jumilapset". Ilmoitamme su 21.11.2021 ryhmän alkamisesta.
Kerro viestissä seuraavat asiat
Oma nimi:
Puhelinnumero:
Sähköpostiosoite:
Asuinpaikkakunta:
Lapsen ikä:
Kuinka moneen ryhmän tapaamisista pystyn osallistumaan:
Millä keinoilla lapsi kommunikoi:
Milloin lapsi jumittaa:
Miksi haluan mukaan ryhmään:
Huomioita ja toiveita (esim. jos ajat eivät sovi, mikä olisi seuraavalle ryhmälle sopiva aika):