Ilmainen webinaari 20.5.2020 aiheesta: Ikääntyminen ja kehitysvammaisuus - kognitiiviset muutokset Williamsin, fragile X- ja Downin oireyhtymissä

9.5.2020

"Oili Sauna-aho alustaa väitöskirjatutkimukseensa liittyen kongnitiivisen ikääntymisen eroista Williamsin, fraxile X- ja Downin oireyhtymissä Harvinaiskeskus Norion järjestämässä webinaarissa 20.5.2020 klo 14.00-16.00. Oireyhtymällä on väliä – mitä ja milloin ajattelun ja muistin tueksi ja toimintakyvyn säilyttämiseksi pitäisi tehdä?

Kehitysvammaisten ihmisten elinikäodote on kohonnut merkittävästi hyvän hoidon ja kuntoutuksen seurauksena viimeisen 20 vuoden aikana. Samaan aikaan on kuitenkin käynyt ilmi, että esimerkiksi Downin oireyhtymään liittyy jo varhain aikuisiällä alkavia kongnitiivisia ongelmia, jotka heikentävät toimintakykyä. Kongnitiivisia taitoja voidaan tukea ja toimintakykyä ylläpitää tukea oikea-aikaisella ja yksilöllisesti suunnitellulla opetuksella ja ohjauksella.

Webinaari on ilmainen ja siihen voivat osallistua kaikki aihepiiristä kiinnostuneet. Tilaisuuteen kuuluu tunnin pituinen alustus, kokemusasiantuntijan puheenvuoro ja keskustelumahdollisuus 45 minuuttia.  Kysymyksiä ja keskustelun aiheita voi laittaa ennakkoon ilmoittautumislomakkeeseen esittää tai tilaisuuden aikana.

Ilmoittautuminen 19.5.2020 mennessä." 

Lue lisää ja ilmoittaudu: https://www.tukiliitto.fi/tapahtuma/webinaari-ikaantyminen-ja-kehitysvammaisuus-kognitiiviset-muutokset-williamsin-fragile-x-ja-downin-oireyhtymissa/?fbclid=IwAR2iebIcuecUnUvcMuCVzDW0HR-TtCzTFxVVpVx-fOjq9CMJJYhRK8Hp-JA

Oili Sauna-ahon väitöskirjaa pääset lukemaan täältä: https://www.utupub.fi/handle/10024/148455